Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Ne várjunk tavaszig azzal, hogy átgondoljuk, miket csinálhatnánk idén másképp a kiskertünkben. Néhány trükkel ugyanis jelentősen megkönnyíthetjük majd a későbbi munkát, és még a kertet is termékenyebbé tehetjük.
1. Nem mindegy, mikor használunk talajtakarót
A téli időszakban egészen addig nem érdemes talajtakarót használni a növényeink körül, amíg az első fagy meg nem történt. Ha ugyanis hamarabb kihelyezzük a talajtakarót, akkor biztosítjuk a meleget a rovarok számára, és megvédjük őket a hidegtől, így azok könnyedén áttelelnek majd.
2. Reformáljuk meg a magok ültetését
Amikor a szezonban elkezdjük a magok ültetését, használjunk inkább tojáshéjat a nagyobb konténerek vagy edények helyett. Így később, amikor kiültetjük majd a palántákat a kertbe, elég csak szétrepesztenünk a héjat, vagy egyszerűen levágni a gyökérről és el is ültethetjük növényeinket a végleges helyükre.
3. Kezdjük kicsiben
Érdemes először inkább egy kisebb, körülbelül száz négyzetméteres kertben elkezdeni a gazdálkodást, a nagyobb helyett. Egy kisebb kert ugyanis könnyebben kezelhető, gyorsabb megtanulható és kitapasztalható a gyomnövények és a kártevők elleni védekezés, illetve számos öntözési trükköt is elsajátíthatunk. Amikor pedig már gyakorlottan kezeljük a kisebb kertet, növelhetjük annak méretét.
4. Tartsuk távol a csigákat
Tegyünk zúzott tojáshéjat a növények köré, mert így könnyedén távol tarthatjuk tőlük a csigákat. A kártevő ugyanis az éles felületen biztosan nem fog tudni majd közlekedni és így a növényeinkben sem fog kárt okozni.
5. Takarítsuk be a terméseket reggel
A legkedvezőbb időszak a zöldségek betakarítására a reggel. Ez ugyanis az az idősáv, amikor a termések a legtöbb tápanyagot tartalmazzák, és a hűtőszekrényben tárolva később is vitaminokban gazdagok maradnak majd. Sokak szerint ugyanakkor a paradicsomot és a hagymaféléket nem érdemes a hűtőben tárolni, mert hamar elveszíthetik az ízüket.