JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A repcét a legtöbben szántóföldi növényként termesztik, az utóbbi években azonban nem csak ezért vált felkapottá. Sokan meghagyják az árvakelését is zöldtrágyának, ugyanis így ősz végén a talajba bemunkálható, biomassza-növelő anyag lesz belőle. A repcéről érdemes azonban tudni, hogy zöldségként, étkezési célra is termeszthető, hiszen a bimbója nagyon finom csemege lehet. Igazából olyan, mintha egy mini brokkolit ennénk.
A fővetésben, ősz elején elvetett repce bimbója tavasszal válik fogyaszthatóvá. Előnye, hogy a kártevők viszonylag békén hagyják, több gond van a leveleket támadó földibolhákkal. Összességében a bimbók megvédhető növényrésznek számítanak, amit zöldségként is fogyaszthatunk.