Meglepő dolog derült ki a népszerű olajnövényről: zöldségként is termeszthető

agrarszektor.hu
A legtöbb emberben a repce szántóföldi növényként él, amelyet döntően az olaja miatt termesztenek. Érdemes azonban más szemszögből is megközelíteni a növényt, a repce ugyanis akár zöldségként is termeszthető. Ha erre a célra szeretnénk használni, akkor most ősszel kell elvetnünk ahhoz, hogy tavasszal csemegeként fogyaszthassuk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A repcét a legtöbben szántóföldi növényként termesztik, az utóbbi években azonban nem csak ezért vált felkapottá. Sokan meghagyják az árvakelését is zöldtrágyának, ugyanis így ősz végén a talajba bemunkálható, biomassza-növelő anyag lesz belőle. A repcéről érdemes azonban tudni, hogy zöldségként, étkezési célra is termeszthető, hiszen a bimbója nagyon finom csemege lehet. Igazából olyan, mintha egy mini brokkolit ennénk. 

A fővetésben, ősz elején elvetett repce bimbója tavasszal válik fogyaszthatóvá. Előnye, hogy a kártevők viszonylag békén hagyják, több gond van a leveleket támadó földibolhákkal. Összességében a bimbók megvédhető növényrésznek számítanak, amit zöldségként is fogyaszthatunk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?