Trópusi növények lepték el Budapestet: csodájára járnak az emberek

15. éve, hogy az 1976-ban megalakult Magyar Orchidea Társaság megrendezi az év második, őszi Orchidea és bromélia kiállítását. A rendezvényre ezúttal is a Vajdahunyad várában került sor, bár meglehet, idén utoljára. A november 7-10. között megrendezett őszi kiállítás fókuszában Dél-Amerika papucsorchideái pompáznak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Dél-Amerika csodálatos növénykincsei, a papucsorchideák ragyogó megjelenésükkel, feltűnő virágaikkal bizonyítékai annak, hogy még mindig lehet találni nagy virágú orchideákat a szubtrópusi erdőségekben. Ezek a különleges orchideák több száz évvel a felfedezésük után is még mindig tartogatnak meglepetéseket, tudhattuk meg a Magyar Orchidea Társaság által rendezett kiállítás ismertetőjéből. Színük a smaragd zöld, a csillogó kávébarna és a vaníliasárga változataiban pompázik, de találunk a fajok között élénkvörös-, és pink színűt is. Mint a legtöbb orchideafajt, a dél-amerikai papucsorchideákat (Phragmipedium) is többször, többféle módon keresztezték egymással a tudósok, és így még szebb, még változatosabb színvilágú, a mesterséges viszonyokat jobban elviselő egyedek jöttek létre. Ezeket a gyönyörű, különleges csodákat tekinthetik meg a látogatók, több más ősszel virágzó orchideával együtt a Társaság őszi kiállításán.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Vajdahunyad várában rendezett kiállításon mindenki, legyen bár veterán, kezdő vagy leendő orchidea-termesztő, a színpompás virágok laikus kedvelője vagy egyszerű érdeklődő, megtalálhatja a neki tetsző növényeket, növénykompozíciókat. A kiállításon komoly magyar és külföldi termesztők növényeiben gyönyörködhetünk, minden nap meghallgathatjuk a Társaság tagjainak orchideákkal kapcsolatos, változatos és érdekes előadásait, kérdezhetünk a szakértőktől, a vásáron pedig orchideák, broméliák, húsevő növények, kaktuszok és pozsgások, valamint a gondozásukhoz szükséges tápanyagok és segédletek széles választékából böngészhetünk.

A Magyar Orchidea Társaság az agrarszektor.hu kérdésére elárulta, hogy a következő, 2020 márciusára tervezett orchidea kiállítás a tervezett felújítási munkálatok miatt nem biztos, hogy az eddigi helyszínen, a Vajdahunyad várában lesz megrendezve. Alternatív helyszínként a Lurdy Ház merült még fel, de ez még nincs kőbe vésve. A kiállítás és vásár most csütörtökön kezdődött és vasárnap estig tart. A rendezvény programjáról itt lehet tájékozódni.

Végezetül, mintegy kedvcsinálónak bemutatunk néhány képet a kiállításon látható orchideákból:








NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?