Így lehet mindig csodaszép a kerted: ezek a trükkök garantáltan működnek

Így lehet mindig csodaszép a kerted: ezek a trükkök garantáltan működnek

agrarszektor.hu
Az európai háztartások több mint fele rendelkezik saját kerttel, ez alapján körülbelül 108 millió kerttel számolhatunk Európa-szerte. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy legalább minden második magánháznál gondoznak valamekkora zöldterületet. A statisztikai adatok szerint a kertek közel kétharmada 300 m² alatti, és ezen kertek fele mindössze 50-100 m² nagyságú. Többek között ez is lehet az oka annak, hogy az európaiak kevesebb, mint 10%-a alkalmaz kertészt vagy kér professzionális segítséget - az európaiak számára a kertészkedés tulajdonképpen DIY tevékenység.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nem okoz meglepetést az sem, hogy legtöbben a házukban, egy kis fészerben vagy a garázsban tárolják a kerti szerszámokat, ahol jellemzően kevés a rendelkezésre álló hely, főleg akkor, ha számos különféle eszköz szükséges a különböző kerti munkákhoz, a zöldterület rendben tartásához. Mivel még a legkisebb kertben is rengeteg tennivaló akad és sokféle szerszámra lehet szükség a munkák elvégzéséhez, így a kerttulajdonosok részéről nagy az igény a felhasználóbarát, innovatív, megoldásorientált kerti eszközökre. A kisebb kertek karbantartásához ugyanis nem robusztus gépekre van szükség, másrészt viszont a kertészkedők nem akarnak mindent kézzel vágni, fűrészelni, nyírni. A legpraktikusabbak ebben az esetben az olyan kompakt, multifunkciós szerszámrendszerek, amelyek kis helyen elférnek, praktikusan tárolhatók, kompatibilisek - azaz egy adott nyélhez többféle munkaeszköz csatlakoztatható - és ugyanakkor tartósak, magas minőséget képviselnek - olvasható a WOLF-Garten sajtóközleményében.

Forrás: WOLF-Garten

Figyelembe véve, hogy a kisebb kertekkel rendelkező lakóövezetekben a szomszédok nem laknak egymástól távol, érdemes akkumulátoros technológiát választani, ami csendes, így az olyan mindennapi kerti munkák, mint a gyepszegélyek nyírása, a sövények és bokrok metszése egyszerűen, csendben és szomszédbarát módon végezhetők el. Az európai fogyasztói felmérés szerint a multi-tool rendszerek iránti vásárlási hajlandóság meglehetősen magas. A vásárlói döntésnél a legfontosabb kritériumok az ár, a tartósság, a fenntarthatóság, az ergonómia, valamint az, hogy a választott szerszámrendszer lefedje az egész évben szükséges szerszámok összességét. A legnépszerűbb eszközök a sövénynyíró (a kerttulajdonosok 70%-a rendelkezik ilyennel), a fűkasza (64%), a damilos fűnyíró (60%), a teleszkópos ágvágó (55%) és a láncfűrész (51%).

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02