Svájci cég menti meg a makói hagymát

agrarszektor.hu
A svájci Givaduan cég élesztheti újra a makói hagymatermesztést, új munkahelyek teremtődnek.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

A világ vezető illatanyag- és ételízesítő gyártó cége, a svájci Givaduan veszi kezei közé a makói hagyma ügyét: az ipar legkorszerűbb, osztályelső üzemét építi fel Makón - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Karkas Mihály gyárigazgató.

A terv szerint a cég új gyára előre feldolgozott alapanyagokat vásárol majd a környékbeli gazdáktól, akikkel szerződésben áll majd. Tehát ezentúl újdonság lesz, hogy nem elég megtermeli, fel is kell tudni dolgozni a hagymát. A beruházás mintegy háromszáz új munkahelyet biztosít majd a környékbelieknek.

A jövőre induló gyár vezetője és a beszerzési igazgató kedden beszállítói fórumra hívta a térség gazdáit és vállalkozóit - írja az mr1-kossuth.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?