Milánóba megy a magyar alma

agrarszektor.hu
Együttműködés jöhet létre a FruitVeB, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a milánói nagybani piac között - tájékoztatta földművelésügyi miniszter szerdán az észak-olasz nagyvárosból az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Fazekas Sándor tárcavezető a milánói tárgyalást követően elmondta, kölcsönösen előnyös kereskedelmi együttműködés jöhet létre a FruitVeB és a milánói Sogemi nagybani piac termelői és kereskedői szervezete között.

A milánói szervezet különösen a jó minőségű magyar alma és szilva iránt érdeklődött. Ezért képviselőjük hamarosan felveszi a kapcsolatot a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi szervezettel. Az olasz szakemberek a tervek szerint a közeljövőben Magyarországra látogatnak, hogy tanulmányozzák az itteni kereskedelmi folyamatokat, és személyesen is meggyőződjenek a magyar termékek minőségéről - közölte a miniszter.

A magyar delegáció - a szerdán és csütörtökön zajló - az EU Környezetvédelmi Informális Tanácsülése keretében látogatott el az Európai Unió legnagyobb zöldség-gyümölcs piacára. A jövőbeli megállapodásnak külön hangsúlyt adhat a 2015-re tervezett milánói világkiállítás - emlékeztetett Fazekas Sándor.

Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke, az MTI-nek Budapesten elmondta: a körvonalazódó együttműködéssel a FruitVeB az EU egyik legjobban működő kereskedelmi struktúrájához kapcsolódhat. Ez beleillik a magyar zöldség-gyümölcságazat fejlesztési terveibe, ugyanis 2020-ra évi egymillió tonnával - a mostani 2,5 millióról 3,5 millió tonnára - kívánják növelni az ágazat termelését. Így a mostani mintegy 50 százalékos exportarány 70 százalékra növelhető - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?