Hihetetlen! Ki nem találnád, mi mindent lehet trágyából csinálni

agrarszektor.hu
A több kontinensen is jelen levő Yield Lab Institute észak-amerikai csapata kiválasztotta azt a 8 céget, akik részt vehetnek Manure Innovation Challenge-ben, amely a trágya minél innovatívabb újrafeldolgozására és újrafelhasználására keres megoldásokat. Volt aki virágcserepeket állított elő a trágyából, és volt olyan cég, amelyik magas proteintartalmú baromfitápot készített belőle.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kihívásra 63 cég jelentkezett, mindegyikük egy rövid bemutatkozást és a megoldásuk ismertetőjét küldte be a Yield Lab Institute-nak. A cégek mindegyike egy innovatív, megvalósítható megoldást terjesztett be, amellyel a gazdálkodók jobban és hatékonyabban használhatják fel a trágyát. A hírt a Dairy Herd oldalán találtuk. A versenyen résztvevő cégek és innovációik a következők:

A CowPots nevű kezdeményezés tökéletesen lebomló, tápanyagokban gazdag virágcserepeket állított elő a trágyából, amelyek újrahasznosítható és környezetbarát alternatívát jelentenek a műanyag virágcserepek helyett. A BioFiltro a szennyvíz megtisztítására kínál egy egyedi, a férgeket szűrőként felhasználó megoldással. A cég a vízből a nem oldott anyagokat, nitrogént és foszfort vonná ki egy négyórás tisztítási eljárással, a trágyát pedig a tisztításhoz használt öntőformák készítésére használnák. A CHONEX egy hatóságilag jóváhagyott eljárással a fekete katonalégy lárváinak felhasználásával a baromfitrágyából állítanának elő természetes talajjavító anyagot és magas proteintartalmú baromfitápot. A N2 Applied egy olyan technológiát fejlesztett ki, amely a levegőben levő nitrogénből és a trágyában levő ammóniából ammónium-nitrátot állítana elő, vagyis trágyából készítenének műtrágyát. 

A SoMax Bioenergy egy többlépcsős kémiai eljárássorozattal tápanyagban gazdag folyékony talajjavítót állítana elő a trágyából és más hulladékanyagokból. A Digested Organics a trágyából olyan szűrőkelemet állított elő, amivel a vállalkozások csökkenthetik a szennyvízkezelésre fordított kiadásaikat, tiszta vizet nyerhetnek vissza és talajjavítóként is használhatóak. A Phinite egy forradalmi szárító-lecsapoló rendszert állított elő, amivel a trágyából nagyértékű organikus talajjavítót és bioüzemanyagot lehet csinálni. A Biomass Controls egy komplex biogén finomítórendszert állított elő, amellyel a trágyából hőenergiát és kórokozómentes faszenet lehet előállítani.

A verseny részeként a Yield Lab Institue mentorálással, üzleti stratégiai tanácsadással és a hálózatához való hozzáféréssel fog segítséget nyújtani a cégeknek az innovációjuk piacra dobásában. A tervezési fázis végén a cégeknek a piacon kell majd versenyeztetniük a terméküket, és az fog nyerni, amelyik adott idő alatt a legtöbb bevételt termeli majd. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?