A koronavírus miatt nyílt levelet tett közzé az egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártó

A koronavírus miatt nyílt levelet tett közzé az egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártó

agrarszektor.hu
A BASF növényvédőszer-gyártó cég a termelőknek szóló nyílt levelet tett közzé a koronavírus-járvány miatt. A levélben nyilatkoznak többek között arról, hogy a vészhelyzet ellenére zavartalan az ellátás, emellett ingyenessé tették egyik kockázatcsökkentő szolgáltatásukat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A termelőknek szóló nyílt levelet tett közzé a BASF a koronavírus-járvány miatt. A növényvédőszer-gyártó közleményében hangsúlyozza, a tavaszi felhasználású termékeik ellátása zavartalan, kereskedőik megnövekedett igényét pedig folyamatosan ki tudják szolgálni. Az Agrárszektort korábban Szalkai Gábor, a Magyar Növényvédelmi Szövetség (NSZ) ügyvezető igazgatója tájékoztatta arról, hogy a zavartalan ellátás az egész iparágról elmondható, mint mondta, a koronavírus-járvány ellenére is folyamatos a hazai gazdálkodók növényvédőszer-ellátása, ezért egyik növénykultúrában sincs ok pánikvásárlásokra. Hozzátette ugyanakkor, hogy a forint jelentős gyengülése miatt ugyanakkor a gazdálkodóknak arra kell felkészülniük, hogy az importból származó növényvédő szerek, illetve termékalapanyagok drágulnak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BASF levelében arról is tájékoztat, hogy a 2020-as idényben ingyenessé teszik egyik kockázatcsökkentő szolgáltatását, amellyel a termelők könnyedén tudják kezelni a táblákon felmerülő esetleges kockázatokat. Kiemelik továbbá, hogy minden szaktanácsadójuk számára lehetővé teszik azt, hogy akár távolról, digitális hozzáféréssel figyelhessék a gazdák földjeit és így velük együtt tervezhessék meg az aktuális teendőket.

A nyílt levélben a BASF többek között arra is felhívjaa figyelmet, hogy a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben mennyire fontos a termelők munkája. Kitérnek továbbá arra is, hogy a gazdálkodás jövőjével kapcsolatos vitákról áthelyeződött a hangsúly arra, hogy az egészséges élelmiszerek biztonságos ellátása legyen a társadalom egyik legfontosabb feladata. Mint írják, a termelők nem tehetik meg, hogy egyszerűen otthon maradnak, hiszen ki kell menniük és el kell végezniük a munkát ahhoz, hogy a boltok polcaira élelmiszerek kerülhessenek. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03