Koronavírus: élelmiszerkészleteket halmoz Kína egy második járványhullám esetére

Koronavírus: élelmiszerkészleteket halmoz Kína egy második járványhullám esetére

MTI
Kína élelmiszeripari készletek felhalmozására szólította fel a nagykereskedelmi és élelmiszeripari vállalatokat a koronavírus-járvány egy esetleges második hullámára és a nemzetközi beszerzési csatornák fennakadásaira való felkészülésként - értesült a Reuters hírügynökség pekingi kereskedelmi minisztériumi forrásoktól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A minisztérium állami és magán gabonakereskedő vállalatokat és élelmiszeripari vállalatokat egyaránt szójabab és szójaolaj készleteik felhalmozására szólította fel a Reuters értesülése szerint.

Fennáll a lehetősége a beszállító csatornák leállásának például a behajózó kikötők lezárása miatt újabb fertőzések esetén

 - indokolta a minisztériummal a múlt héten folytatott egyeztetéseket az egyik kínai élelmiszeripari vállalat kereskedője a Reuters hírügynökségnek.

 Készleteink növelésére és a szokásosnál magasabb szinten tartására kértek fel bennünket. Nem állnak jól a dolgok például Brazíliában   

- mondta. Brazília Kína legnagyobb szójabab beszállítója.

 Az egyik legnagyobb aggodalmunk az, milyen hatással lehet a járvány Dél-Amerikában a kínai nyersanyagszállításokra

 - mutatott rá egy másik forrás a Reuters hírügynökségnek. Márciusban több tényező, a nagy esőzések és a járványügyi korlátozások miatt fellépő munkaerőhiány együttes hatására visszaestek Brazília szójabab szállításai, a kínai készletek pedig rekordalacsonyra csökkentek. A pekingi kereskedelmi minisztérium nem válaszolt a Reuters hírügynökségnek az élelmiszeripari alapanyagok készletezése ügyében feltett kérdéseire.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?