Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.02.09.) napon.
2022.02.09. szerda: Nyugat felől egyre több helyen szakadozik a felhőzet, a déli óráktól már többnyire napos idő lesz a jellemző, de az északkeleti határ közelében továbbra is lehetnek felhős területek. Napközben már nem lesz csapadék. A nyugati, északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik a középső megyékben.
A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 15 fok között várható. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.
A következő napon várható időjárás
2022.02.10. csütörtök: Túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. A nyugati, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, a párás északkeleti területeken ennél hidegebb is lehet.
Friss híreink:
Egyre több magyar gazda eteti ezzel az állatait: rengeteget spórolhatnak így
Tudjuk, hogy változtatnunk kell a fogyasztási és táplálkozási szokásainkon, az életmódunkon és sok esetben bizony a felfogásunkon is. Annak ellenére, hogy ezekkel tisztában vagyunk, nem mindig vagyunk túl befogadóak újdonságok tekintetében. A rovarokkal például pont ez a helyzet. Tény, hogy elsőre az undor, a félelem, a fertőzés és a betegségek azok, amik eszünkbe juthatnak róluk, de attól még számtalan lehetőség rejlik bennük, ráadásul sokat tehetünk azért, hogy kicsit (ténylegesen) fenntarthatóbban éljünk. Ráadásul a takarmányárak is drasztikusan elszálltak, ezért a gazdákat érdekel minden olyat alternatíva, mellyel lehet faragni a költségeken - a rovarok itt kerülhetnek újra képbe, hiszen a takarmányozásban is nagyszerűen fel lehet használni. Hogyan jön össze a rovar a környezetvédelemmel? Milyen lehetőségekről beszélhetünk velük kapcsolatban? Lapunk ezeknek a kérdéseknek is utána járt a Grinsect alapító ügyvezetőjével, Aszalai Sándorral.
Csirkemell, cukor, liszt, étolaj: így változtak az árak a magyar boltokban egy év alatt
Az elmúlt két évben mintegy 51 százalékkal drágult meg a napraforgó-étolaj Magyarországon, míg a sertéscomb ára több mint 10 százalékkal csökkent. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése alapján 2020 januárja és 2021 decembere között az élelmiszerárstopban érintett hat alapvető élelmiszer ára - az egy sertéscomb kivételével - stabilan emelkedett. Bár a leglátványosabb az étolaj drágulása, az áremelkedés minden esetben kétszámjegyű volt.
Havi nettó 500 ezret is megkeresnek ezek a magyarok: ehhez végzettség sem kell
Olaszország az Európai Unió egyik legjelentősebb mezőgazdasági termelője, ám az olasz mezőgazdasági vállalkozásokban a dolgozóknak csak egy része olasz, a többiek mind külföldi munkások. Ezekhez a vállalkozásokhoz általában nem könnyű bekerülni, az embert általában ismerősi ajánlás, személyes ismeretség vagy a felvételi eljárás során beadott, megfelelő önéletrajz alapján szokták felvenni. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki egy állattartással és -feldolgozással foglalkozó olasz cégnél áll munkába? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezett meg egy Olaszországban élő és dolgozó magyart.