Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.04.15.) napon.
2022.04.15. péntek: Észak felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő eső, zápor, nyugaton esetleg zivatar is. Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megélénkül, átmenetileg és helyenként megerősödik a szél.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, északon lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Pénteken hidegfront érkezeik, így az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
A következő napon várható időjárás
2022.04.16. szombat: Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A gomolyfelhők nagyobb területen is összeállhatnak. Szórványosan előfordul zápor, nagyobb eséllyel az ország keleti felén-kétharmadán. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.
Friss híreink:
Érik az étolaj-krízis Európában: bármikor beüthet a baj a magyar boltokban is?
Az elmúlt időszakban sajnos folyamatosan kellett beszámolnunk az élelmiszeriparban sorra jelentkező problémákról, olykor-olykor kritikus helyzetekről. Koronavírus-járvány, gyilkos állatbetegségek, áremelkedések és ellátási zavarok kísérték végig az életünket, melyet most még az orosz-ukrán háború is megfejelt, méghozzá nem is akárhogyan. Azt már hallhattuk, hogy az arab térségeket kenyérhiány fenyegeti, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy hasonló probléma várhat Európára is, méghozzá az étolajjal. Bizonyára számos kérdés felvetődik bennünk: milyen árak várnak majd ránk a boltokban? Hogyan lehet az Ukrajnából és Oroszországból kieső alapanyagokat pótolni? Egyáltalán, van bármilyen megoldás? Ezekre most választ kaphatunk!
Óriási változások jönnek a magyar földeken: erre jobb, ha minden gazda felkészül
A precíziós gazdálkodás során annak emberi oldalára is figyelmet kell fordítani, mert nem mindegy, hogy lesz-e elegendő olyan képzett fiatal, aki ezeket az eszközöket képes lesz készségszinten, jövedelmezően és fenntarthatóan kezelni - hangzott el a Széchenyi István Egyetem által ismét megrendezett a Precíziós Agrártájoló konferencián, melynek fókuszában ezúttal az agrárium innovációi álltak. A meghívott szakemberek beszéltek arról is, hogy milyen kihívások várnak az elkövetkezőkben a mezőgazdaságra, a precíziós gazdálkodásban és a fenntarthatóságban rejlő lehetőségekről, valamint arról, hogy a jövő gazdáinak milyen készségekkel, tudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy sikerrel vehessék az akadályokat.
Megőrülnek a magyarok ezért a húsért húsvétkor: úgy veszik, mint a cukrot
Egy karnyújtásnyira van csak húsvét, ilyenkor a legtöbb család számára fontos, hogy kövessék a hagyományokat, melybe beletartozik a sonkavásárlás is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kellő odafigyeléssel kiválasztott, jó minőségű sonkák, esetleg kolbászok kerülhessenek az asztalokra, melyekkel teljessé tehetjük az ünnepet. Az elmúlt években azonban hozzászokhattunk ahhoz, hogy minden a feje tetejére állt, semmi sem olyan, mint korábban. Kérdés, hogy ez a húsvéti élelmiszerek esetében is így van-e - ennek járt most utána az Agrárszektor.