Az európai vetőmagbizniszről tanácskoztak a szakértők Magyarországon

Az európai vetőmagbizniszről tanácskoztak a szakértők Magyarországon

agrarszektor.hu
Budapestre látogatott április 27-28-án az Euroseeds, a páneurópai növénynemesítési és vetőmag-termelési ágazat uniós szintű szervezete a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács meghívására.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A két szövetség Olaj- és Rostnövény Szekciójának tagjai az első napra tervezett szakmai megbeszélésen a magyarországi vetőmagágazat bemutatásától az európai fehérjenövény-termesztés ösztönzésén át a vetőmag-forgalmazási szabályokig a legfrissebb témák széles skáláját vitatták meg - írja közleményében a a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Megtárgyalták az Európai Unió vetőmagjogi-szabályozással kapcsolatos terveit és legújabb fejleményeit. Az Euroseeds elnökségi tagja, Christoph Herrlinger külön köszönetet mondott Mátrai Tibornak, a Vetőmag Szövetség alelnökének (Agromag Kft.), a támogató Rapool Hungária Kft.-t képviselő Pálffy Andrásnak és a magyar szervezőcsapatnak a találkozó kiváló előkészítéséért és a megbeszélésekért, amelyek megerősítik az Euroseeds és a Vetőmag Szövetség együttműködését számos fontos nemesítési és vetőmagtermesztési kérdésben. A tanácskozáson részt vett Garlich von Essen az Euroseeds főtitkára és Michael Gohn, a nemzetközi szervezet elnöke is.

A második napon a tanácskozás résztvevői látogatást tettek a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) Tordasi Fajtakísérleti Állomásán. A NÉBIH szakértőinek a magyar fajtavizsgálati és vetőmag-minőségbiztosítási rendszer nagy hagyományait és magas színvonalát bemutató előadásait a vetőmagágazat képviselőivel folytatott konzultáció követte. A virágzó őszi káposztarepce kísérleti parcellák megtekintése során a jelenlevők kézzelfogható színes bizonyítékát kapták a hazai és európai fajtavizsgálati jogszabályok harmonizált alkalmazásának.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?