Nagy eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Nagy eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Pénteken érkezik a következő csapadékzóna, szombaton pedig esőre és viharos szélre lehet az országban. A következő napoktól az időjárás egyre jobban fog igazodni a naptárhoz, a továbbiakban a novemberben megszokott idő várható.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Derült, napos idő várható csütörtök reggel az ország nagy részén, csupán északon, északkeleten lehetnek párásabb, ködösebb tájak. Csípős lesz a reggel, többfelé lehet talajmenti fagy, északon és a mélyebben fekvő részeken pedig kétméteres magasságban is -2, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet - írta meg az Időkép.hu. A napsütés a nap nagy részében ki fog tartani, nyugat felől azonban egyre több fátyolfelhő fog az ország fölé sodródni, valamint feltámad majd a déli szél, a Dunántúlon többfelé erős lökések lehetnek. Délutánra 10 és 16 fok közé fog felmelegedni a levegő.

Az előrejelzés szerint pénteken nyugat felől ismét egy hullámzó hidegfront fog érkezni, felhősre, csapadékosra fog fordulni az idő. Kezdetben a Dunántúlon várható eső, majd délután a középső, este a keleti tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé hullhat kiadós, 10 millimétert meghaladó mennyiség, erre nagyobb esély a jelenlegi számítások alapján az ország nyugati és északi felén van. A csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, melegebb a napközben még csapadékmentes keleti, délkeleti tájakon lesz.

Szombaton keleten van esély újabb tartós esőre, a Dunántúlon a felhőátvonulásokból inkább elszórt záporok alakulhatnak ki, nyugaton néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, északnyughaton erős lehet az északnyugati szél. A hőmérséklet is egyre inkább a novembert idézi majd, 7 és 13 fok közötti maximumokra lehet készülni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06