Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

agrarszektor.hu
Visszarepít minket a tavaszba a hétfőn érkező hidegfront. Csapadék is érkezik, van, hol kedd reggelig 15-20, helyenként 25-30 milliméter eső is hullhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő este érkezik meg nyugat felől az a hidegfront, ami véget vet a kora nyárias időnek, és egyúttal ki is pucolja a légkörből a felettünk lévő nagy mennyiségű port - írja az Időkép. Napközben a vasárnapi naphoz hasonlóan poros, fátyolos felhőzet szűrheti meg a napsütést, miközben élénk, erős déli szél fog fújni. A hőmérséklet ismét átlépi a 25 fokot sok helyen, sőt délen akár 30 fokot is mérhetünk. A front csapadékrendszere a jelenlegi számítások szerint este 8 és 9 óra körül éri el a Nyugat-Dunántúlt, ahol az eső mellett záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A front kelet felé halad tovább, így késő este és éjjel egyre több helyen alakulhat ki csapadék. Jelentősebb esőben azonban inkább a Dunántúlon élők bízhatnak: itt kedd reggelig nagy területen hullhat le 15-20, helyenként 25-30 milliméter csapadék. A csapadék kimoshatja a légkörben lévő nagy mennyiségű szaharai port, emiatt saras eső kialakulására is számítani lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06