Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt pénteken Magyarországon. A tartósabban csapadékos délnyugati megyékben lesz a leghűvösebb, csak 15 fok, míg északkeleten a legmelegebb, akár 27 fok is előfordulhat. Mindez azt jelenti, hogy 10-12 fokos kontraszt lesz pénteken az ország két vége között.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Időjárásunkat egy tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon alakítja, amely ma és holnap nedvesebb levegőt szállít fölénk az északkeleti országrész kivételével - írja az Időkép. A záporok, zivatarok mellett pénteken délen és nyugaton tartósabb esőre is készülni kell, többfelé 20-30 milliméternyi csapadék hullhat le. Legtovább délnyugaton fog esni, ugyanakkor északkelet felé haladva egyre kevesebb lesz a csapadék mennyisége, az északkeleti tájak pedig teljesen szárazon maradnak. Itt fátyolfelhős-napos idő várható, nyárias meleggel.
EZ IS ÉRDEKELHET
Természetesen ez a kettősség a hőmérsékletben is meglátszik majd: délnyugaton lesznek olyan tájak, ahol csak 15-16 fok lesz a délutáni órákban, miközben északkeleten 26-27 fokig melegszik a levegő. Vagyis jó 10-12 fokos kontraszt jöhet létre például Nagykanizsa és Záhony között. Ez a hőmérsékleti kontraszt szombatra megszűnik, aznap már egységesen 21 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, és csak elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?