Nappal nyárias idő, éjszaka akár gyenge fagy is lehet

Nappal nyárias idő, éjszaka akár gyenge fagy is lehet

agrarszektor.hu
Vasárnap az ország keleti felében túlnyomóan napos idő várható, máshol a sok napsütés mellett még számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkre, hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában szintén sok napsütésre van kilátás. Csapadék csak helyenként, kis mennyiségben valószínű.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az időjárási helyzetet Európában továbbra is a Balti-tenger felett elhelyezkedő nagy kiterjedésű anticiklon uralja, amely alapvetően határozza meg kontinensünk legnagyobb részének időjárását. Délnyugati irányból is magasnyomású zóna húzódik az Ibériai-félsziget fölé: az említett tájakon túlnyomóan napos, száraz az idő.

A csúcsérték Délnyugat-, valamint Nyugat-Európában a legmagasabb, néhol 30 fok körüli, vagy a fölötti értéket is mérnek, de még Nagy-Britannia térségében is 24, 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Nyugat-Oroszországban a leghűvösebb az idő, ott néhol napközben is 5 fok alatt marad a hőmérő higanyszála.

Száraz légtömegek jönnek

A Kárpát-medencét az anticiklon peremén északkelet felől hidegfront súrolja, amely mögött szárazabb és stabilabb levegő érkezik, így a záporok, zivatarok is kiszorulnak délnyugati irányba.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határmentén gyenge csapadék sem zárható ki. Az északkeleti, estétől már egyre inkább a keleti, délkeleti szelet kísérhetik élénk lökések, vasárnap északkeleten és zivatar környékén erős széllökések is lehetnek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tornádó volt Szombathelyen
Növény

Tornádó volt Szombathelyen

A forgószél szabályos tölcsért alkotott és földet is ért Szombathelyen - Ausztria felől érkezett a szupercella.

Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?