Figyelmeztet a meteorológia: kemény vihar jöhet ma ebben a 7 megyében

Figyelmeztet a meteorológia: kemény vihar jöhet ma ebben a 7 megyében

agrarszektor.hu
Több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőn zivatarok veszélye miatt Magyarországon, emellett pedig a magas napi középhőmérséklet miatt is számos megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A zivatarok kialakulása mellett helyenként jégeső is előfordulhat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A HungaroMet tájékoztatása szerint napközben a Duna szélesebb sávjában elvétve alakulhat ki egy-egy zivatar. A keddre virradó éjszaka folyamán előbb a Dunántúl középső területein, majd a Dunántúlon másutt is kialakulhatnak zivatarok, melyeket viharos széllökések, apró szemű jég és intenzív csapadék kísérhet. Kiváltképp a Nyugat-Dunántúlon az ismétlődő cellaátvonulásokból lokálisan 25 mm-t meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet.

A Dunántúl nyugati felében már mérséklődik a hőség, viszont a Dunántúl keleti felén, valamint a Dunától keletre a legtöbb helyen 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, de a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld déli felében meghaladja a 27 fokot is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 13. 13:32