Ez kemény: 100 mm eső is eshet a következő két hétben ezen a területen

Ez kemény: 100 mm eső is eshet a következő két hétben ezen a területen

agrarszektor.hu
Heves zivatarok jönnek a Szaharába a következő két hétben. Szokatlanul nedves légtömeg érkezik bolygónk legnagyobb sivataga fölé, helyenként 100 mm csapadék is lehullhat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Szahara bolygónk legnagyobb kiterjedésű sivataga, ahol a passzát szélrendszer leszálló ágának köszönhetően alig hullik csapadék, évente kevesebb mint 200 milliméter. Az év nagy részét a szárazság jellemzi, csupán időnként alakulnak ki kisebb körzetekben záporok, zivatarok - írja az Időkép.

Az elkövetkező két hétben viszont nagyobb területet hódít meg a nedves, labilis légtömeg a Szahara fölött, mely kedvezni fog a záporok, zivatarok kialakulásának. A GFS modell előrejelzése szerint a sivatagi területek legalább 70-75%-án várható csapadék, a hevesebb záporokat, zivatarokat pedig felhőszakadás kísérheti, így lesznek olyan helyek a Szaharában, ahol két hét alatt 100 mm eső is lehullhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 13. 13:32