Itt az előrejelzés: kemény, mennyi szamóca teremhet a franciáknál

Itt az előrejelzés: kemény, mennyi szamóca teremhet a franciáknál

agrarszektor.hu
Az Agreste prognózisa szerint 77,2 ezer tonna szamócát takarítanak be idén Franciaországban az előző évinél kisebb termőterületről. Ez azt jelenti, hogy várhatóan 1 százalékkal több terem most a gyümölcsből a tavalyinál.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agreste prognózisa szerint az idei francia szamócatermés volumene 77,2 ezer tonna lesz, ami 1%-kal nagyobb a tavalyi mennyiségnél, és 6%-kal múlja felül a 2019-2023 közötti ötéves időszak átlagát. A növekedés fő oka, hogy júniusban ismét kedvezőbb időjárási körülmények uralkodtak különösen a fő termőterületen, a délnyugati régióban. Az országos termőterület 3780 hektár, ami 2%-os csökkenés az előző évhez képest, és 3%-kal marad el a 2019-2023 közötti időszak ötéves átlagától. A terület zsugorodása különösen a szabadföldi termesztést (-11%) érinti, ami a teljes területnek mindössze 30%-át teszi ki - így a fedett terület 2211 hektár, a szabadföldi pedig 1569 hektár - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 14:34