Ezt nem láttuk jönni: már októberben leesett a hó Magyarországon

Ezt nem láttuk jönni: már októberben leesett a hó Magyarországon

agrarszektor.hu
Voltak évek, amikor október 14-én már havazott Magyarországon. Három éve Bánkúton, négy éve a Mátrában fehéredett ki a táj a reggeli órákra.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Az idei október 14-e kellemes őszi napot hozott, sokfelé emelkedett délutánra a hőmérséklet 15 fok fölé, helyenként a 20 fokot is megközelítette. Természetesen nyoma sincs sehol a hónak, és a következő napok időjárása sem hoz havazást még a legmagasabb hegycsúcsainkra sem - írja az Időkép.

Viszont nem is olyan régen előfordult egymás után kétszer is, hogy a legmagasabb hegyeink valamelyike felett az esőt havazás váltotta fel az október 13-áról 14-ére virradó éjjel, így kifehéredett a táj. 2021. október 14-e reggelén Bánkúton 30 cm-es volt a hótakaró, 2020. október 14-e hajnalán pedig a Mátra magasabb részeit borította be a hó, akkor ott helyenként 14 cm-es hóvastagságot mértük Kékestető felé haladva. Mindkét esetben a hőmérsékleti viszonyok miatt vizes, tapadó hó hullott, emiatt a fák nem bírták el a rájuk rakódott hótömeget, így sok fa kidőlt, vagy leszakadtak az ágaik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?