Brutális fagy tarolta le Szibériát: elképesztő hideget mértek

Brutális fagy tarolta le Szibériát: elképesztő hideget mértek

agrarszektor.hu
Az ősz közepén járunk, Szibériában viszont már beköszöntött a tél. Kelet-Szibériát hó borítja, a hőmérséklet pedig egyre mélyebbre zuhan. Csütörtök hajnalban Verhojanszkban -33,2 fokot mértek, ami az idei szezon egyik legalacsonyabb hőmérséklete az északi féltekén. Ettől hidegebb csak Grönland belső területein van.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Jelenleg 6,2 millió négyzetkilométernyi területet borít hótakaró Eurázsiában a NOAA adatai szerint, ami 1 millió négyzetkilométerrel nagyobb mint tavaly ilyenkor. Ennek a hótakarónak a túlnyomó részét a szibériai hótakaró teszi ki. A havas felszín hatékonyabban veri vissza a napsugarakat, ami erős lehűléshez vezet. Az így felhalmozódó hideg levegő hatására pedig már ki is alakult a kiterjedt szibéria anticiklon, ami a hideg időszakban olykor a Kárpát-medence időjárására is jelentős hatást gyakorol. Azt, hogy idén télen kapunk-e a szibériai hidegből nem tudni, korai még bármilyen esélylatolgatásba kezdeni - írja az Időkép.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?