Itt az új szabályozás: ez vár nagyon sok magyarra 2025-től

Itt az új szabályozás: ez vár nagyon sok magyarra 2025-től

agrarszektor.hu
2024. augusztus 8-án megjelent a 235/2024. (VIII.8.) Kormány rendelet, mely a közbeszerzések során alkalmazandó környezetvédelmi követelményeket szabályozza 2025.január 1-től. A cél az, hogy az építési projektek hosszú távon fenntarthatóbbak legyenek, hozzájárulva Magyarország környezetvédelmi és fenntarthatósági céljainak eléréséhez.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fontos kiemelni, hogy a rendelet érintheti a Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása és a Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatására megjelent pályázatokat is. A pályázók számára különösen lényeges, hogy a fejlesztési projektek során figyelembe vegyék a közbeszerzés során alkalmazandó környezetvédelmi előírásokat és felkészüljenek az új követelményekre - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az új szabályozás célja, hogy a közbeszerzési eljárásokban kiemelt figyelmet kapjanak a környezetvédelmi szempontok az új épületek tervezése és kivitelezése, valamint a meglévő épületek felújítása során. A rendelet 13. § részletesen meghatározza, milyen követelményeket kell alkalmazni a fenntarthatóság biztosítása érdekében.

A 13. § főbb rendelkezései

A 13. § előírja, hogy az építési projektek tervezésekor és kivitelezésekor figyelembe kell venni a fenntarthatósági szempontokat. Ide tartozik az energiahatékonyság növelése, a környezetbarát anyagok használata, valamint az építési hulladék mennyiségének minimalizálása és megfelelő kezelése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?