Évente csak egyszer van ilyen: egy órával többet alhatunk

Évente csak egyszer van ilyen: egy órával többet alhatunk

agrarszektor.hu
Október 27-én kezdődik a téli időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali háromkor kettő órára állítják vissza. A váltás néhány nemzetközi vonatot érint, de sokan panaszkodnak arra, hogy nehezen követik a módosítást.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az óraátállítás néhány belföldi és nemzetközi vonat közlekedését érinti, míg a Volánbusznál Érd és Kiskunhalas térségében módosul néhány autóbuszjárat közlekedése az óraátállítás miatt - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján pénteken.

Sokan kifejezték a projekt átfogó hatásvizsgálatának óhaját. Ezt segítendő, a 2024. évi óraátállítás kapcsán a Magyar Alvás Szövetség csatlakozott a három földrészen működő International Alliance for Natural Time (IANT) szakértői szervezethez – jelentette be G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke a napokban. A kapcsolódás célja, hogy tudományosan megalapozott, költséghatékony és felelősségteljes megoldást kínáló tervet javasoljon az óraátállítást eltörölni szándékozó tagállamok számára.

A szervezet megjegyezte: a tudományos tanulmányokon és kutatásokon alapuló bizonyítékok jelentős és növekvő száma azt mutatja, hogy a belső biológiai óráinkkal nem összefüggő időzónákban élni akut és krónikusan káros.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?