Afrikai mintafarmok és agrárképzési program: mindkét félnek előnyös

agrarszektor.hu
Magyarország migrációs politikájának alappillére a kiváltó okok kezelése, a "helybe visszük a segítséget" elv érvényesítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott egyeztetésén, Budapesten. A miniszter a találkozón hangsúlyozta, a fejlődő országok számára az egyik leghatékonyabb támogatás a mezőgazdaság helyi fejlesztése.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Afrika számos országában a dinamikusan növekvő népesség és a klímaváltozás hatására a mezőgazdaság egyre kevésbé tud lépést tartani a lakosság igényeivel, ezért számos fejlesztési lehetőség rejlik ebben az ágazatban. A magyar agrártárca egy afrikai mintafarm-hálózatot dolgoz ki, illetve Ugandában egy agrárképzési projektet indított annak érdekében, hogy helyben segítse a mezőgazdasági termelést. Az Agrárminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kidolgozott mintafarm-hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes afrikai országokban lesznek elérhetőek és bemutathatóak, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit.

A sikerrel futó ugandai projekthez a helyi, kampalai agráregyetem is csatlakozott. Május 7-én indult a projekt második, kiterjesztett fázisa, amelyben nem csupán diákok, hanem helybeli, ugandai oktató szakemberek továbbképzése is megvalósul. A program előnye, hogy a helyszínen történő élelmiszer-előállítás fejlesztésével hozzájárulhat mind az éhezés mérsékléséhez, mind pedig a migráció csökkentéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?