Nincs megállás: olasz leányvállalatot alapít az UBM

Nincs megállás: olasz leányvállalatot alapít az UBM

agrarszektor.hu
Olaszországban folytatja terjeszkedését a magyarországi takarmánygyártója és takarmányalapanyag-kereskedő, az UBM Holding Nyrt. A cégcsoport újonnan alapított, milánói székhelyű leányvállalata, az UBM Italy S.r.l. a tervek szerint a 2023/2024-es üzleti évben 100 ezer tonna, míg a 2024/2025-ös üzleti évben már 180 ezer tonna takarmánygyártáshoz szükséges kukoricával, búzával, szójababbal, árpával, továbbá napraforgó-, repce- és szójadarával kereskedik majd Olaszországban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarország számára Olaszország mindig is fontos exportpiac volt a szemes termények tekintetében. A hazánkból Olaszországba irányuló gabonaexport a tavalyi évben meghaladta a 2 millió tonnát: Magyarország mintegy 840 ezer tonna búzát, körülbelül 1,1 millió tonna kukoricát, míg hozzávetőlegesen 310 ezer tonna árpát szállított Olaszországba 2022-ben - írja közleményében az UBM Holding Zrt.

Az UBM várakozásai szerint a baromfi- és sertéshús-fogyasztás dinamikusan, globálisan 10 százalék körüli mértékben növekszik majd a következő években. Az UBM Csoport idén március 9-én mutatta be a 2025/2026-os üzleti évig felvázolt növekedési stratégiáját és üzleti tervét, amelynek egyik stratégiai eleme volt, hogy a húsfogyasztás várható növekedése okán a cégcsoport 2025-ig egy-egy új kereskedelmi irodát nyit Kelet- és Nyugat-Európában, amelyekkel tovább bővíti kontinentális kereskedelmi tevékenységét. Ennek eredményeképpen a cégcsoport két éven belül valamennyi piacot képes lesz kiszolgálni hazánk nagyjából kétezer kilométeres körzetében.

A 2023/2024-es üzleti évben terveink szerint mintegy 100 ezer tonna takarmány-alapanyaggal – kukoricával, búzával, szójababbal, árpával, valamint napraforgó-, repce- és szójadarával - kereskedünk majd Olaszországban. Ez a mennyiség a következő, 2024/2025-ös üzleti évben már elérheti majd a 180 ezer tonnát, míg a távlati tervünk az évi 500 ezer tonnás szint átlépése

- mondta el Horváth Péter, az UBM Csoport vezérigazgatója.

Az UBM Csoport eddig összesen négy kereskedelmi irodát működtetett Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Ausztriában, így a most alapított leányvállalata, az UBM Italy S.r.l. által üzemeltetett milánói kereskedelmi iroda az ötödik a sorban. Az UBM Holding Nyrt. jelenleg a Budapesti Értéktőzsde egyetlen agrárrészvénye, amely a július 11-i kereskedési napon 1.460 forintos árfolyamon zárt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?