Nagy roham várható: sokan juthatnak most így pénzhez Magyarországon

Nagy roham várható: sokan juthatnak most így pénzhez Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elkövetkező időszak bővelkedik a pályázati lehetőségekben, elsősorban a mezőgazdasági szektor számíthat támogatásokra, és jó esély nyílik az innovációs tervek megvalósítására is. Sokan elfelejtik, de azzal, hogy megvalósul egy beruházás, és a vállalkozás leadja a záró beszámolót, még nincs vége a projektnek. GINOP pályázatok esetén például 3 éven keresztül fenntartási jelentést kell benyújtani.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Egy pályázatot mindig akkor kell beadni, amikor a lehetőség elérhető, és tudjuk, hogy bár nem azonnal, de az elkövetkező 2-3 évben szüksége lesz a cégünknek fejlesztésre. „Nem jelennek meg minden évben ugyanarra a területre vonatkozó pályázatok, ki kell használni az elérhető támogatásokat

- hangsúlyozza Szűcsné Hován Szilvia, a Pályázat Neked vezető pályázatírója.

Finanszírozási lehetőségek feldolgozóüzemek, állattartó telepek és díszkertészek számára

Szeptember 17-én indul a feldolgozóüzemek támogatási pályázata, a vállalkozások 200 millió forinttól 5 milliárd forintig kérhetnek támogatást. A pályázat segítségével egyebek mellett új üzem építése, eszközök, gépek, gyártósorok beszerzése, meglévő épületek felújítása, korszerűsítése, energetikai beruházások finanszírozása, zöldmezős beruházás valósulhat meg. A támogatási igényt az élelmiszer-ágazatban, illetve az italgyártás területén működő cégek is benyújthatják, teljes üzemek újulhatnak meg - olvasható a cég közleményében.

Szeptember közepén és októberben érkezik az állattartó telepek pályázata két kiírásban, majd ezt követően a díszkertészek ágazatfejlesztési pályázatai érhetők el. Utóbbira zöldterület-kezelők is benyújthatják a pályázatukat, nem előírás, hogy mezőgazdaságból származó bevétellel is rendelkezzenek, de a zöldterület-kezelést TEÁOR kóddal kell igazolni.

Ritka alkalom a fővárosi cégeknek

Várhatóan október közepétől lesz elérhető egy innovációs pályázat a KKV-k számára, amelynek különlegessége, hogy nem tartalmaz területi megkötést, vagyis akár budapesti cégek is megvalósíthatják az innovatív elképzeléseiket. A támogatás 20 és 50 millió forint közötti, amely bértámogatásra, marketing- és szervezetfejlesztési tanácsadásra, valamint gép- és eszközbeszerzésre is fordítható.

Akár 150 milliós támogatás érhető el képzésekre

November 30-ig meghosszabbították a GINOP Plusz 3.2.1-21 program keretében elérhető, összesen 70 milliárd forintos kerettel meghirdetett munkaerőképzési pályázat beadási határidejét. A mikro-, kis- és középvállalkozások akár 75 millió, a nagyvállalatok pedig akár 150 millió forintos támogatást igényelhetnek. Az elnyert forrásból soft skill képzések, nyelvi képzések, informatikai képzések és szakmai képzések is megvalósíthatóak, illetve bértámogatás is igénybe vehető a munkavállalók kieső munkaidejére.

Leghamarabb decemberben, de nagyobb eséllyel januárban indulhatnak el a DIMOP Plusz támogatások. A program különböző feltételekkel kínál támogatást a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A felhívás és a pályázat az alacsony digitális intenzitással rendelkező KKV-k versenyképességének javítására fókuszál. Célja, hogy a piacon elérhető digitális megoldások bevezetésével növelje a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességét.

Egyedi megoldások, win-win helyzet

Mivel pontozásos rendszer alapján dől el, hogy mely cég részesülhet a támogatásban, már előre tudható, hogy a benyújtott pályázati anyag hány pontos lesz az adott támogatás esetében. A siker titka a szakértő szerint a jó üzleti terv, egy jól átgondolt projekt, valamint a legpontosabb és a legtöbb dokumentációval ellátott pályázati anyag elkészítése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?