Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.07. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.07. péntek

agrarszektor.hu
Napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.02.07.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.02.07.) napon.

2020.02.07. péntek: Napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. Késő este +3 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet, nyugatról keletre haladva lesz egyre hidegebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet élénk, többfelé erős széllökések kísérik. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, csak elvétve alakul ki zápor, hózápor.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Keleten hideg fronthatás okozhat fejfájást, szédülést. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak.

A következő napok várható időjárása

2020.02.08. szombat: A Dunántúl nyugati tájain tartósan felhős területek is maradnak, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

2020.02.09. vasárnap: Éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati részén a szél erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Friss híreink:

Elképesztő! Soha nem látott módszerrel írtja a gyomokat az angolok legújabb robotja
Ha gyomirtásról beszélünk, egyre inkább előtérbe kerülnek a fenntartható, a talajt és a környezetet minél inkább kímélő módszerek. Egyre elfogadottabb a precíziós gyomirtás gondolata, de lassan elkészül az első olyan robot is, ami kémiai herbicidek helyett lézert használ. Ezek között a módszerek között bukkant most fel a RootWave és a Small Robot Company által fejlesztett robot, amely elektromos árammal ütné ki a gyomokat.

Végre a gépek is értik egymást! - Indul az adatfelhők kommunikációja
A traktorok fedélzeti elektronikája által gyűjtött adatokat az egyes gyártók adatfelhős tárolóiba juttatják, amelyhez a saját csatornáin keresztül a traktor üzemeltetője, a szervize és a gyártója férhet hozzá. Az adatfelhők közötti átjárhatóság (adattranszfer) eddig nem volt megoldható, ami gondot okozott a több traktor- és erőgépmárkát üzemeltető bérvállalkozók és gazdaságok számára. Most úgy tűnik, megszületett a megoldás. A következő lépés pedig az adatok hatékony kezelése lesz.

Zseniális: ezzel a módszerrel termesztenek zöldséget a profi holland gazdák
A hollandiai Campus Almkerk egy olyan különleges hely, ahol pixeles, vagy pontgazdálkodást folytatnak. Minden egyes "tábla" pontosan 100 négyzetcentiméteres, a különféle növények egymás mellett nőnek, az pedig a fogyasztó döntésén múlik, milyen zöldségek kerüljenek ki a földből.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?