Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.08. szombat

agrarszektor.hu
Az ország döntő részén kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, erősebben felhős időszakok inkább csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.08.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.08.) napon.

2020.02.08. szombat: Az ország döntő részén kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, erősebben felhős időszakok inkább csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, nyugaton a magasabb, keleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére általában +2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet eleinte sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Szombaton többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Pénteken elvétve még kialakulhat zápor, hózápor. Szombaton országszerte száraz utakon autózhatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás miatt felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.09. vasárnap: Éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben lassan zsugorodik, oszlik, az ország nagy részén napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél késő délutántól a Dunántúl délnyugati, nyugati részén erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

2020.02.10. hétfő: Éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Többnyire erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között várható. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Kész, vége? Eltűnhet a magyar mák a boltokból?
Sokak számára ismert, hogy Nyugat-Európa, de a világ többi része is alig ismeri a mákot, ha hallott róla, akkor is leginkább a morfin jut eszébe róla. Ezért kellett az EU-ba lépésünkkor minden követ megmozgatnunk azért, hogy az étkezési mák termelését ne korlátozzák elviselhetetlenül szigorú előírásokkal. Az utóbbi években csökkent a hazai máktermő terület, hiszen megszűnt a máktok hazai feldolgozása, a szem értéke pedig a cseh kínálattól függően hektikusan változik. Vajon azt jelenti ez, hogy veszélyben a hazai étkezési mák? Utánajártunk.

Ömlik a pénz a magyar agráriumba: mutatjuk, mi vár a gazdákra 2020-ban
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét évének tapasztalatairól, a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika, valamint az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Egyesület Hévízen tartott agrárkonferenciáján.

Alapítson tenyésztőszervezetet! Itt vannak hozzá a minimális állatszámok
Újabb módosítás történt az állattenyésztési törvényben. Lényegében a tenyésztési program megfogalmazásához szükséges minimálisan elvárt állatlétszámokat adta meg a szakminisztérium fajonként. Például 120 első törzskönyvi osztályba sorolt emuval vagy 150 törzskönyvezett anyacsincsillával már tenyésztőszervezetté válhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?