Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.10. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.02.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.02.10.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.02.10.) napon.

2020.02.10. hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik. Kora délutánig főként az ország északi felén szórványosan, majd másutt is, és immár nagy területen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, délután északnyugatira, nyugatira fordul, de erejéből nem veszít. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet. Késő estére 3, 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Hétfő hajnalban nyugaton és északon, napközben már országszerte számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton zivatarra is kialakulhat, emiatt vizesek, csúszósak lesznek az utak. Hajnalban még csak a Dunántúlon, napközben már sokfelé számíthatunk iránytartást nehezítő széllökésekre.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfő reggelig meleg-, utána hideg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, nyugtalan alvást okozhat. Napközben migrénes, görcsös rohamok is elkaphatnak bennünket.

A következő napok várható időjárása

2020.02.11. kedd: Éjszaka átmenetileg újra megnövekszik a felhőzet, ekkor és a reggeli órákban még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután felhőátvonulásokra és kisebb záporokra számíthatunk, néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik (lásd figyelmeztető térkép), a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

2020.02.12. szerda: Általában többórás napsütés valószínű, de az ország délnyugati kb. harmadán-felén erősen felhős lesz az ég, és éjjel még csak a határszélen, később már nagyobb területen is eleredhet az eső. Csekély eséllyel ugyan, de síkvidéken is előfordulhat havas eső. A nyugatias szelet főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, időnként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egy használt akku végzett volna a 46 angus marhával?
Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik rosszakarója mérgezte-e meg a biogazda teljes marhaállományát, vagy egy szerencsétlen véletlen okozta a bajt. Van néhány gyanús körülmény.

Visszatér a rossz idő: viharos széllökésekkel és esővel kezdődik a hét
Ismét eső és erős széllökések várhatóak a hét elején, főként Észak-Dunántúlon. A talaj még nedves a múlt heti csapadéktól, és bár a hétvégi meleg sokat szárított rajta, ma ismét átázik. Felső rétegének hőmérséklete az ország nyugati felében már a pozitív hőmérsékleti tartományban van.

Megbukott a DNS-teszten a tolvaj, mármint a borjú DNS-tesztjén
Először fordult elő az Egyesült Királyságban, hogy a rendőrség egy ellopott üszőborjú DNS-vizsgálati eredményeit használta fel bizonyítékként egy büntetõügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?