Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.11. kedd

agrarszektor.hu
Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.02.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.02.11.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.02.11.) napon.

2020.02.11. kedd: Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. A kora délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől gyorsan megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Déltől már csak legfeljebb néhol lehet zápor, illetve az Északi-középhegységben hózápor. Napközben a szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka többfelé, kedden inkább délelőtt várható csapadék, emiatt átmenetileg többször is vizesek, csúszósak lesznek az utak. A csapadékos idő erős széllel társul, ami hamar felszárítja az utakat, de ezzel együtt iránytartási problémát okozhat. Csökkentsük valamelyest a haladási sebességet, mert ez ellensúlyozza az erős szélből adódó problémákat!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedd hajnalban meleg-, utána hideg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, nyugtalan alvást okozhat. Napközben migrénes, görcsös rohamok is elkaphatnak bennünket.

A következő napok várható időjárása

2020.02.12. szerda: Délelőtt több órára kisüt a nap, majd délután átmenetileg nagy területen - legkisebb eséllyel északkeleten - megnövekszik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugatias szelet több helyen erős, néhol viharos széllökések kísérik, a délnyugati országrészen kevésbé fog fújni a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

2020.02.13. csütörtök: Reggelre átmenetileg csökken a felhőzet, és napközben néhány órás napsütés mindenhol valószínű, majd estére már országszerte megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben csak kevés helyen fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A nyugati, majd a délire forduló szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezt minden magyar vágóhíd-tulajdonosnak tudnia kell: ezen most sok múlhat
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több megyében megjelent a szörnyű vírus. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy ne csak a magyar baromfitartók, de a vágóhíd-tulajdonosok is pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a különböző szállítási korlátozásokról, illetve, hogyan kell kezelni az egyes gazdaságokból érkező baromfi-szállítmányokat.

Még a mexikói avokádó is környezetbarátabb, mint a magyar marhahús: hogy is van ez?
Több tanulmány, elemzés és újságcikk is foglalkozik azzal, hogy azzal tehetünk legegyszerűbben a klímaváltozás ellen, ha átalakítjuk a megszokott étrendünket. A legtöbb szakértő abban is egyetért, hogy a klímavédelem szempontjából mindenképp csökkentenünk kell a húsfogyasztásunkat, és növelni a zöldségfogyasztást, valamint abban is, hogy lehetőleg helyi, hazai termékeket vásároljunk. De összehasonlíthatóak-e a messzi országokból importált zöldségek és gyümölcsök a helyi, de leginkább a környezetet leginkább megterhelőnek tartott húsok?

Ezt biztosan nem tudta a német biopiacról
Európában Németország a biotermékek legnagyobb piaca, a magyar biotermelés számára is fontos felvevőnek számít. Szerdán nyílik Nürnbergben a világ legnagyobb biovására, ahol célszerű mindenkinek részt vennie, aki érdekelt ebben a szegmensben. Az esemény apropóján bemutatjuk a német biopiac legfontosabb számait.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?