Nagy vihar jöhet Magyarországon: ezekre a megyékre csaphat le jégeső is

Nagy vihar jöhet Magyarországon: ezekre a megyékre csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet szombatra több megyére is zivatar kialakulásának veszélye miatt. Az érintett területeken viharos szél és akár jégeső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Zivatar kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra Pest vármegyére, Baranya vármegyére, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére, Fejér vármegyére, Győr-Moson-Sopron vármegyére, Heves vármegyére, Komárom-Esztergom vármegyére, Nógrád vármegyére, Somogy vármegyére, Vas vármegyére, Veszprém vármegyére, valamint Zala vármegyére. Mint írták, ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Szombaton az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében apró szemű jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?