Agrárkamara: megvalósult a magyar agráriumban a nemzeti összefogás

agrarszektor.hu
Megvalósult a magyar agráriumban a nemzeti összefogás azzal, hogy az Új Nemzeti Agrárkamara létrehozását célzó választási folyamatban tizenkét szervezet közösen állított jelölteket a megyei küldöttválasztó közgyűlésekre - mondta Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Úgy vélte, annak a szervezetnek, amely ebben nem kíván részt venni, a saját tagságával kell elszámolnia. Kifejtette: nem állják meg a helyüket a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) a kamarai választással kapcsolatos állításai. Példaként hozta, hogy a MOSZ szerint a választási szabályok nem tették lehetővé az agrár-érdekképviselet számára a jelöltállítást. Győrffy Balázs szerint viszont ezzel ellenkezőleg a MOSZ önállóan jogosult lett volna jelölt-állítására.

Hozzátette: az agrárkamara a jövőben nem kíván reagálni a kamarai választásokkal kapcsolatos MOSZ-felvetésekre. Közölte ugyanakkor, hogy tudomása szerint országosan több mint száz MOSZ-tag szerepel különböző megyei listákon. Az MTI-nek arra a kérdésére pedig, hogy nemcsak a MOSZ, hanem például a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) és a Gabonaszövetség sem kíván részt venni a választásokon, az átmeneti elnök úgy reagált: minden szervezet önállóan döntött az indulásról. Értetlenségét fejezte ki ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy a kamarai választási folyamatból kimaradó szervezetek miért szalasztják el azt a lehetőséget, hogy részesei legyenek egy erős köztestület létrehozásának.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?