Lépett a kamara: agrárkoordinációs munkacsoportokat hozott létre minden megyében

Lépett a kamara: agrárkoordinációs munkacsoportokat hozott létre minden megyében

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre, a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködését támogatandó. A kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdéséhez is segítséget nyújt, folyamatosan egyeztetve az inputanyag- és eszközbeszállítókkal, valamint az esetleges kieső export hazai felhasználását is segíti.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 400 ezer tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten.

  • A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg.
  • Folyamatosan felmérik az emberi erőforrás, alapanyag, valamint az erő- és munkagépek igényeket és kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat.
  • Közvetítenek, ha esetleg valahol munkaerő-igény vagy többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni.
  • Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek.
  • Egyeztetnek a közfoglalkoztatással kapcsolatban, segítenek közös értékesítési megoldások keresésében, támogatják az esetleges kieső export miatti hazai felhasználást.

A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat a megyei munkacsoportok folyamatosan jelezni fogják az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé. A megyei munkacsoportok a NAK megyei igazgatóságain keresztül is elérhetőek lesznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06