Trump bejelentette: egymilliárd dollárt kapnak a kormánytól az amerikai farmerek

Trump bejelentette: egymilliárd dollárt kapnak a kormánytól az amerikai farmerek

MTI
Az amerikai farmerek újabb egymilliárd dolláros segítséget kapnak a szövetségi kormányzattól - jelentette be Donald Trump amerikai elnök. Az összeggel a kormányzat közvetve, az úgynevezett Farmerek a Családi Élelmiszercsomagért-program révén segíti az élelmiszertermelőket és az állattenyésztőket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A program egyike azoknak a kormányzati erőfeszítéseknek, amelyekkel a Trump-adminisztráció részben a farmereket, részben a nehézségekkel küszködő családokat kívánja segíteni. Az összegből ugyanis mezőgazdasági termékeket vásárol fel, köztük olyan feldolgozott, előre csomagolt árukat is, amelyeket a koronavírus-járvány miatt zárva tartó éttermek nem tudnak átvenni. Ezeket a felvásárlás után ingyenesen a munka nélkül maradt, vagy nehéz anyagi helyzettel küszködő családoknak juttatják élelmiszerbankokon és jótékonysági szervezeteken keresztül. 

A szövetségi agrárminisztérium honlapja szerint a tárca augusztus végéig 2.7 milliárd dollárt kíván fordítani a farmerek és a szegény családok megsegítésére. Hétfőn közzétett közleményében a Fehér Ház kiemelte: a program keretében - amelyet Donald Trump áprilisban hirdetett meg - eddig több mint 70 millió élelmiszercsomagot juttattak a rászorulóknak a farmerektől felvásárolt árukból.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Tannen Maury

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?