Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter rendelete szerint idén az egységes területalapú támogatást igénylő gazdálkodók október 16. napjától számíthatnak arra, hogy a Magyar Államkincstár utalja nekik a támogatási előleget. A rendelet értelmében ez hektáronként legfeljebb 36 383 forint lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt évekhez hasonlóan az uniós szabályok adta legkorábbi időponttól, október 16-tól kezdődik el az agrártámogatások előlegkifizetése a magyar termelők számára - írja a Világgazdaság. A Közös Agrárpolitika keretében átlagosan évente összesen több mint 700 milliárd forintnyi forrásban részesülnek a gazdák. Ekkora összegben, ennyi jogcímen hazánkon kívül egyetlen uniós tagállam sem végez előlegfizetést.

Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás előlege hektáronként legfeljebb 20 527 forint lesz. A fiatal mezőgazdasági termelők hektáronként további maximum 17 374 forintra számíthatnak.

A termeléshez kötöt támogatást jogcímenként hektár- és állategyedalapon kell a kifizetni. Az előleg az alábbiak szerint alakul (további részletek a Magyar Közlöny 224. számában olvashatók):

Forrás: Világgazdaság
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?