Egy évvel meghosszabbították három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát

Egy évvel meghosszabbították három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát

agrarszektor.hu
A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium - a várható átmeneti időszak áthidalása érdekében - egy évvel meghosszabbította három pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az "Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés", az "Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása" és a "Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" pályázati felhívások kötelezettségvállalási időszakának meghosszabbítása 2020. november 23-tól 2020. december 20-ig, a Magyar Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhető. A benyújtásra rendelkezésre álló határidő jogvesztő. Azok, akik jelenleg is részt vesznek a programban és élni kívánnak a hosszabbítás lehetőségével, a meghosszabbított kötelezettségvállalási időszak alatt továbbra is megkapják a támogatást. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem visszavonására a Kincstár 2021. január 15-ig lehetőséget biztosít, derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania. A vállalt tevékenységeket a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt be kell tartani.

Az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást támogató felhívások esetében a kedvezményezettek kérelmeikben a támogatásba vont teljes területükre vonatkozóan élhetnek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, és az érintetteknek 2021. január 15-ig lehetőségük nyílik bármelyik teljes kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonására.

A pályázati felhívások és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények az alábbi oldalon érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?