Áttörő siker: óriásit ugrott előre a magyar agráregyetem a nívós világranglistán

Áttörő siker: óriásit ugrott előre a magyar agráregyetem a nívós világranglistán

agrarszektor.hu
A gazdasági és a műszaki tudományokkal foglalkozó egyetemek közt is a legjobbak közé került a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a legfrissebb Times Higher Education rangsor szerint, miközben az élettudományi rangsorban is javította korábbi eredményeit. A MATE az üzleti-gazdasági tudományterületi rangsorban a 601-800., a műszaki tudományterületi rangsorban pedig a 801-1000. pozíciót foglalja el a 2023-as listán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A nemzetközi toborzási potenciált és az interdiszciplináris szakmai kapcsolatokat figyelembe véve jelentős előrelépésnek számít, hogy egyetemünk az elmúlt időszakban két új területen, a gazdasági és a mérnöki tudományok tekintetében is elérte a rangsoroláshoz szükséges feltételeket. Mindkét új kategóriában elmondható, hogy más magyar egyetemekkel versenyképes, illetve azokat meghaladó helyet szerzett a MATE, emellett pedig az élettudományi rangsorban is javította relatív pozícióját

- emelte ki Dr. Gyuricza Csaba rektor.

EZ IS ÉRDEKELHET

A műszaki tudományterületi rangsorban összesen 1360 egyetem szerepel, melyek közt a MATE a legjobb 58%-ba tartozik - írja a MATE közleményében. E rangsorban a MATE a magyar egyetemek közül megelőzi a Debreceni, a Miskolci és a Pannon Egyetemet, valamint a Pécsi Tudományegyetemet is, melyek az 1001+ pozíciót foglalják el. Emellett az Óbudai Egyetem a 601-800. helyen, a BME pedig a MATE-val azonos helyen szerepelt a műszaki terület 2023-as rangsorában. A MATE az élettudományi nemzetközi rangsor tekintetében is javította eredményeit. Egyfelől megőrizte az elmúlt három évben folyamatosan tartott pozícióját a 601-800. helyen, ám ez az egyre bővülő mezőny következtében relatív pozíciójának további javulását eredményezte. Míg tehát 2022-ben a legjobb 61%-ba, addig a 2023-as rangsor szerint már a legjobb 59%-ba tartozik a világ élettudományokkal foglalkozó, rangsorolt egyetemei közt.

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?