Fontos bejelentést tett Nagy István: ez rengeteg magyar termelőt érint

Fontos bejelentést tett Nagy István: ez rengeteg magyar termelőt érint

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent „Méh állatjóléti támogatás” című pályázat újabb csaknem kétezer méhésznek nyújt segítséget mintegy 2,7 milliárd forint összeggel - közölte Nagy István agrárminiszter.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a méhek jólétét előtérbe helyező méhészeti tevékenység támogatásáért az Agrárminisztérium 2022. június 3-án hirdette meg felhívását. A pályázat kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart. A kiírás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését, a méh-egészségügyi problémák megelőzését célozza meg azáltal, hogy a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség betartásával támogatást nyújt a méhek higiéniai és állatvédelmi feltételeinek biztosításához. A pályázati feltételek betartása esetén méhcsaládonként és évente 15 eurónak megfelelő forintösszeg a támogatás mértéke - emelte ki Nagy István, hozzátéve, hogy a pályázat kapcsán a mostani nyertesekkel összesen immár mintegy 3300 kérelmet támogatnak csaknem 4,5 milliárd forint összeggel, és folyamatosan zajlik a még hátralévő kérelmek feldolgozása.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?