25 milliárdos beruházás jön Székesfehérvárra: miért jó ez a helyi vállalkozásoknak?

25 milliárdos beruházás jön Székesfehérvárra: miért jó ez a helyi vállalkozásoknak?

agrarszektor.hu
Nincsenek könnyű helyzetben a vállalkozások: a forráshiány, a kereslet visszaszorulása, a globális visszaesés, a megnövekedett energiaárak minden szektorban éreztetik a hatásukat. Segítünk az alkalmazkodásban: Székesfehérvárra érkezik a Portfolio gazdasági rendezvénysorozata, október 10-én egész délutános programsorozattal adunk lendületet a vállalkozásoknak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legfontosabb mutatók szerint a magyar gazdaság 27 éve nem teljesített olyan gyengén mint most, még a 2008-2009-es pénzügyi válságban is rövidebb volt a visszaesési időszak. A KSH felméréseiből kiderül, hogy jelenleg négy egymást követő negyedévben esett vissza negyedéves alapon a hazai gazdasági teljesítmény. A legfrissebb negyedéves beszámolók alapján különösen a kiskereskedelem, az ipar és az építőipar került mélypontra. A reálbérváltozás még nem tudta utolérni az inflációt, az elmúlt időszak rossz tapasztalatai is óvatosságra intik a keresleti oldalt, így ezen a téren fellendülés nem tapasztalható. Egyre komolyabb problémaként jelentkezik az uniós források elmaradása és a globális recesszió hatása az itthoni termelékenységre.

A kormányzat a fellendülésben bízik, az uniós átlag feletti teljesítést ígérnek a 2024-es évben, azonban a vállalkozóknak egy egyre inkább elhúzódó időszakban kell nehéz gazdasági körülmények között helytállniuk. A bizonytalanság érzése dominál, a tartalékok sok cégnél fogynak, komoly kihívást jelent a hitelfelvétel is. A nehézségek kreativitást, nagyfokú rugalmasságot és türelmet kívánnak meg egyre több gazdasági szereplőtől. A Portfolio országos rendezvénysorozatának keretén belül idén ősszel jártunk már Nyíregyházán, következő állomásaink pedig Székesfehérvár és Pécs lesznek. 

Rendezvényeinken gazdasági előadásokkal, tudás- és tapasztalatmegosztással, gyakorlati tanácsokkal szeretnénk ösztönözni a kis- és középvállalkozásokat a további fejlődésre, utat mutatni számukra a hatékony válságkezeléshez. A roadshow október 10-én érkezik Székesfehérvárra, ahol egy délutánon át ingyenes szakmai programokkal nyújt segítséget  a helyi vállalkozóknak, hogy ne csak átvészeljék a jelenlegi helyzetet, hanem a lehető legjobbat hozhassák ki belőle.

A térség legfontosabb  beruházását június közepén jelentették be: a Denso autóipari vállalat 25 milliárdos fejlesztést tervez. A Székesfehérváron megvalósuló kapacitásbővítés keretében a japán autóipari beszállító vállalat elektromos, illetve hibrid meghajtású járművek alkatrészeinek gyártására szakosodott divíziót hoz létre. A kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja a beruházást, melynek keretében 55 új munkahely létesül és 135 főt képeznek át. Október 10-én szó lesz többek között arról is, hogy milyen gazdasági hatásai lehetnek a beruházásnak a térségben, hogyan tudják ennek lehetőségeit kihasználni a potenciális beszállító kis- és középvállalkozások.

Az ingyenes, fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről. A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58