Bill Gates a csirketartásban is fantáziát lát

agrarszektor.hu
Csirkéket adományoz az afrikai rászorulóknak Bill Gates amerikai milliárdos üzletember, hogy enyhítse a mélyszegénységet. Szerinte a csirketartás jó befektetés, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Szaharától délre fekvő térségben mélyszegénységben élőkön próbák segíteni Bill Gates, aki csirkéket adományoz a rászorulóknak - írja az Origo. A világ leggazdagabb emberei közé sorolt amerikai üzletember egy Twitter-üzenetben maga is úgy fogalmazott: " Ha mélyszegénységben élnék, szeretnék csirkéket nevelni".

A milliárdos most százezer, szükséges oltásokkal ellátott csirkét adományoz egy programban a rászorulóknak. Szerinte a csirketartás nem költséges, jó befektetés és segít abban, hogy a családok gyermekei megfelelő táplálékhoz jussanak. Ha egy gazda öt csirkével kezdi a tenyésztést, egy év alatt ezer dolláros jövedelemhez juthat, míg ma a mélyszegénységben élők évente legfeljebb 700 dollárt keresnek.

Bill Gates azt szeretné elérni, hogy a vidéki afrikai családok 30 százaléka tenyésszen csirkét, szemben a jelenlegi 5 százalékkal. Ugyanakkor a csirkeadomány egyes afrikai kritikusai úgy vélik, hogy a program inkább csak jó reklám, és nem oldhatja az afrikai szegények problémáit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?