A szakértelem jutalma: magyar kártevőirtó cég nyert tendert Szlovákiában

A szakértelem jutalma: magyar kártevőirtó cég nyert tendert Szlovákiában

agrarszektor.hu
A legrégebbi magyar kártevőirtó cég, a Bábolna Bio Kft. szlovákiai leányvállalata irthatja a patkányokat Pozsonyban, miután megnyerte a helyi vízmű által kiírt tendert.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szlovákiai egészségügyi hatóság évente meghirdeti a deratizációt, ez alapján végzik el vagy rendelik meg az egyes cégek, intézmények a rágcsálómentesítést. A Bratislavská vodárenská spoloènos», a.s. (Pozsonyi Vízművek Zrt.) tender eredményeként kötött szerződést a szolgáltatás elvégzésére a Bábolna Bio Slovensko s.r.o.-val, amely megfelelő szakmai ajánlatával nyerte el a megbízást.

A megbízás alapján 2020-ban a Bábolna Bio leányvállalata rágcsálómentesítést végez a pozsonyi csatornahálózatban, szivattyúállomásokon, valamint a kapcsolódó épületekben. Továbbá monitorozza is a fertőzöttséget, és meghatározza a kockázatos helyeket. A szerződés szerint a cég a tavaszi és őszi kampányszerű irtáson kívül is egész évben biztosítja a rágcsálómentesítést Pozsonyban.

A Bábolna Bio Slovensko a megbízás keretében a csatornahálózat 1130 kilométeres szakaszán 37 600 csatornaakna és 310 szivattyúállomás, valamint a vízművek további épületeinek ellenőrzését és szükség esetén rágcsálómentesítését látja el. A szerződés értelmében az ősz folyamán a lakosoktól vagy helyi önkormányzatoktól beérkezett bejelentéseket a Pozsonyi Vízművek továbbítja a Bábolna Bio Slovenskonak, amely elvégzi az irtást, ha a patkányészlelés az általa felügyelt hálózat vagy épületek fertőzöttségére utal.

A Bábolna Bio Slovensko jelentős fertőzöttséget tapasztalt a pozsonyi városrészek csatornarendszerében a munka megkezdésekor, de ezt mostanra sikerült visszaszorítani. A napokban kezdte el az őszi deratizációt, amelytől a fertőzöttség további csökkenése várható

- mondta Juraj Ágoston, a cég ügyvezetője.

A vállalat szlovákiai leányvállalata közületi és magánmegrendeléseket ellátva már 15 éve aktív szereplő a professzionális kártevőirtásban. A cég átvette a Bábolna Bio által Magyarországon és más országokban 50 éve hatékonyan alkalmazott patkánymentesítési, kártevőirtási módszereket, azokat a szlovákiai ajánlatkérők feltételeihez igazította, és a gyakorlatban is sikeresen alkalmazza, amit a mostani pozsonyi megbízás végrehajtása is bizonyít.

A Bábolna Bio Kft. Magyarország legrégebbi kártevőirtó cége, amely a 70-es évek elején patkánymentessé tette Budapestet, majd 47 éven át fenn is tartotta a főváros patkánymentességét. A Bábolna Bio ma már az önálló kártevőirtó vállalkozásának tevékenységén túl kártevőirtószerek kifejlesztésével és gyártásával is foglalkozik, a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjének számít, és a világ ötven országába exportálja hatóanyagait és irtószereit. Az elmúlt években több olyan innovatív, világújdonságot jelentő rágcsálóirtószert is kifejlesztett, amelyet már nemzetközi szabadalmak védenek.

Bajomi Dániel, a Bábolna Bio Kft. ügyvezetője szerint a pozsonyi megbízás is azt mutatja, hogy a cég ötven éves tapasztalata, szakértelme nemzetközileg is versenyképes. A Budapesten, valamint további magyar településeken sikerrel alkalmazott módszerek adaptálhatók más ország elvárásaihoz, feltételeihez is, és a világ bármely városában hatékony patkánymentesítést tesznek lehetővé.

(A cikkben felhasznált képek a Bábolna Bio Kft. tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?