Komoly pénzhez juthatnak most ezek az állattartók: érdemes résen lenni

Komoly pénzhez juthatnak most ezek az állattartók: érdemes résen lenni

MTI
Május 16-ától egészen egy hónapon át benyújthatók a pályázati támogatási kérelmek az 5 milliárd forintos keretösszegű kiskérődző állatjóléti támogatásra felhívás vonatkozásában - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel. A kiskérődző állatjóléti támogatás célja, hogy hozzájáruljon az állat- és egészségvédelem folyamatos fejlődéséhez a juh- és kecskeágazatban, és arra ösztönözze a mezőgazdasági termelőket, hogy a magyar kiskérődző állomány állatjóléti normáinak javítása érdekében túllépjenek a vonatkozó kötelező előírások betartásán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2022. április 8-án megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű Kiskérődző állatjóléti támogatás című felhívás vonatkozásában a támogatási kérelmek benyújtására 2022. május 16. napjától 2022. június 16. napjáig van lehetőség. A támogatás kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart. A minimálisan támogatható állatlétszám 2 állategységnek - azaz 14 állatnak - megfelelő támogatható állategyed. A felhívás keretében támogatott tevékenységnek minősül a körömápolás, a belső élősködő fertőzöttség ellenőrzése, a külső élősködők, valamint legyek, szúnyogok, nyüvek elleni védekezés és az ásványi anyag kiegészítés alkalmazása. Ezen kötelezettségek teljesítéséért 215 eurónak megfelelő forintösszeg/állategység/év vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

EZ IS ÉRDEKELHET

A közlemény szerint támogatási kérelem benyújtására jogosult minden olyan mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel. Emellett hatósági állatorvos által ellenjegyzett nyilatkozattal rendelkezik arról, hogy tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?