Váratlan fordulat: súlyos döntést hozott a főállatorvos Angliában

Váratlan fordulat: súlyos döntést hozott a főállatorvos Angliában

agrarszektor.hu
November 7-től minden baromfit és fogságban tartott madarat zárt térben kell tartani egész Angliában. A madárinfluenza elleni intézkedést az Egyesült Királyság főállatorvosa szigorította, és minden madártulajdonosra vonatkozik, függetlenül attól, hogy csak néhány, vagy több ezer madarat tartanak-e.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jövő héttől, pontosabban november 7-től szigorodnak a madárinfluenza elleni intézkedések az Egyesült Királyságban. A főállatorvos döntése alapján Anglia egész területére kiterjesztik az összes fogságban tartott madár és baromfi zárt térben tartására vonatkozó utasítást, így az állatok benti tartása és a szigorú higiéniai biztonsági intézkedések betartása jogi kötelezettséggé válik. A madártulajdonosoknak egy hetük van felkészülni az új intézkedések betartására. Két héttel ezelőtt Nagy-Britannia egész területét madárinfluenza-megelőzési övezetté nyilvánították - írja a Telex.

Idén a madárinfluenza eddigi legnagyobb mértékű kitörésével nézünk szembe, és a kereskedelmi célú gazdaságokban és a háztáji madarakban előforduló megbetegedések számának gyors növekedését tapasztaljuk Anglia-szerte. A betegségnek kitett tartott madarak kockázata elérte azt a pontot, amikor további értesítésig minden madarat el kell zárni

- mondta Christine Middlemiss főállatorvos.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?