Fontos hírek jöttek a madárinfluenzáról: ez már a lakosságot is érinti

Fontos hírek jöttek a madárinfluenzáról: ez már a lakosságot is érinti

MTI
Az időjárás kedvezett a madárinfluenza terjedésének a vadon élő madarak körében; a betegnek látszó és elhullott példányokat kerülni kell - közölte az MTI-vel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A következő napokban ügyelni kell arra, hogy senki ne terjessze a betegséget, tehát fertőzött példányokkal érintkezve ne menjen se vad, se házi madárállományok közelébe, ruházatát fertőtlenítse, szükség esetén viseljen védőfelszerelést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Aki gyanús példányt lát, értesítse a területileg illetékes állategészségügyi hatóságot vagy nemzetipark-igazgatóságot. A közlemény szerint a madárinfluenza nem csak a madarakra veszélyes, átterjedhet emlősökre és akár emberre is, főleg az időseket és a gyenge immunrendszerűeket fenyegeti. A járványhelyzetet egyelőre nem ismerni pontosan, de az biztos, hogy a kór az elmúlt hetekben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék után az Alföld más területein is megjelent a madarak vonulása miatt, a betegségre különösen érzékeny darvak tízezerszám hullottak el - tették hozzá. A madárinfluenza terjedése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán követhető nyomon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?