Itt az új szuperbaktérium? Az ellenszert keresik a magyar kutatók
A klímaválság, a kór- és károkozók terjedése, a vízhiány világszerte veszélyezteti a biztonságos élelmiszertermelést.
A klímaválság, a kór- és károkozók terjedése, a vízhiány világszerte veszélyezteti a biztonságos élelmiszertermelést.
Az EU-ban zajló vita az új géntechnológiák használatáról nyáron tovább folytatódott a Bizottság új tervezetével.
Debrecenben már dolgoznak az Nemzetközi Űrállomáson is nevelhető paprika kinemesítésén.
A biotechnológia segítségével csökkenthető a vegyszerhasználat és a környezeti terhelés is.
III. Károly, az új brit uralkodó évtizedek óta a környezetvédelem és a fenntartható gazdálkodás mellett kampányol.
Innovatív tejtermékek fejlesztése és előállítása a célja a MÉK, valamint a FINO FOOD Kft. most induló kutatási és fejlesztési programjának.
Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon.
Egyre nagyobb károkat okoz a xaj nevű baktérium a dióültetvényekben.
Együttműködik a MATE és a COOP.
Különös kísérletbe kezdtek a kutatók.
Ezekre érdemes odafigyelni.
A programra november 3-ig lehet jelentkezni.
Együttműködési megállapodást kötött a Corteva Agriscience és a Gaïago.
Évtizedes sikerszéria az agrár-külkereskedelemben.
A biotechnológiai vállalatok világszerte megkezdték tejpótlók felkutatását.
A készítmény sok méhész segítségére lehet majd.
Az ok egészen prózai
Egyre hangosabb az új nemesítési technikákat pártoló tábor
A britek már tavaly ősszel megalkották
A cég részesedést szerez a Lavie Bio-ban
A kutatók rájöttek, hogyan lehetne szabályozni a borsó virágzásának és a termések kifejlődésének idejét.
Ha zöldségeket és gyümölcsöket termesztünk, érdemes lehet odafigyelni, hogy mit, mivel ültetünk.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
Új módszerrel látnák el energiával a földekre kihelyezett szenzorokat az amerikai kutatók.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.