A Corteva is beszáll az agrobiotechnológiai termékek fejlesztésébe

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a mezőgazdáknak - beleértve a vetőmagok, a növényvédelmi termékek és a digitális megoldások kínálatát. Most úgy döntött, hogy a biológiai készítmények irányába is tesz egy nagy lépést. Részesedést szerzett egy agrobiológiai vállalatban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corteva, Inc. és az Evogene Ltd. biotechnológia társaság bejelentették, hogy a Corteva részesedést szerez az Evogene agrobiológiai leányvállalatában, a Lavie Bio-ban. A Lavie Bio a mezőgazdasági fenntarthatóság és a termelékenység javítását célozza mikrobiom alapú agrobiológiai termékek bevezetésével. Az agrobiológiai termékek közé tartoznak a növényi terméshozam és ellenállóképesség maximalizálására használt biostimulánsok, valamint a rovarkártételt csökkentő bio-növényvédőszerek. Az agrobiológiai szektor a mezőgazdasági befektetési piac növekvő szegmense.

Az Evogene piacvezető biotechnológiai vállalat, amely új termékeket fejleszt egy egyedülálló számítógépes prediktív biológiai platform felhasználásával. Ezt a platformot használják gének, fehérjék, mikrobák és kis molekulák előrejelzésére és több tulajdonság alapján fontossági sorrendbe állítására, ami kulcsfontosságú az új termékek sikeres fejlesztésében.

Az ügylet magába foglalja a Corteva 100%-os tulajdonában lévő Taxon Biosciences leányvállalat összes részvényének cseréjét, valamint a Corteva Lavie-be történő tőkebefektetését. A Taxon Biosciences részvényeit és a tőkebefektetést figyelembe véve a Corteva a Lavie tőkéjének körülbelül 30%-át, míg az Evogene a Lavie részvényeinek körülbelül 70%-át fogja birtokolni.

A Taxon Biosciences képességei előreláthatólag jelentős szinergikus értéket teremtenek a Lavie számára, és felgyorsítják a termékfejlesztést. A Taxon Biosciences eszközeit - köztük egy kiterjedt mikrobiális gyűjteményt és számos fejlesztési fázisában lévő terméket - integrálják a Lavie fejlesztési rendszerébe, felgyorsítva ezzel a Lavie biológiai alapú tervezési folyamatát és a termékfejlesztést. A Corteva befektetése a Lavie-ba meghatározott jogokat biztosít a Corteva-nak a Lavie kukorica- és szója-termékfejlesztési programjaiban, ugyanakkor a Lavie is kihasználhatja a Corteva globális szinten is meghatározó kukorica- és szójababpiaci lehetőségeinek előnyeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?