Ömlik külföldre ez a hús: kiderült, miért nem itthon adják el a magyarok
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Olyan jelentős dolog derült ki a brokkoliról, hogy akár meg is változhat róla az emberek véleménye.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
A lándzsás útifű nemcsak köhögés ellen jó, kiváló modellnövény is a szakemberek szerint.
Az elmúlt 1,5 évben azt lehetett megfigyelni, hogy a korábban drágább termékeket vásárlók egy része is áttért a valamivel olcsóbb élelmiszerekre, akár kategórián belül is.
Nyolc aromaanyagot törölnek az uniós listáról, és további háromra korlátozásokat vezetnek be.
Oda kell figyelni, mert egyáltalán nem mindegy, miből mennyit eszünk a karácsonyi időszakban.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
A méhészeti termékek igazi csodaszernek számítanak, számos jótékony hatással bírnak.
Jelentős mértékben nőtt a hazai és az európai gombafogyasztás az elmúlt években.
Már napi egy pohár tej elfogyasztásával is sokat tehet az ember szervezete kiegyensúlyozott működéséért.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon az apiterápiás házak, amelyek sorra nyílnak hazánkban.
Novemberben rendezik az első kifejezetten egyetemistáknak szóló konferenciát a flexitariánus táplálkozásról.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
A csicseriborsó, az édesburgonya, a homoktövis, a cirok és a kendermag is a jövő szuperélelmiszere lehet.
Magyarország bővelkedik vadban, de az ára miatt csak kiemelt ünnepeken fogyasztjuk.
A libatop a kertekben és a nem művelt területeken való tömeges előfordulása és a magas kalcium-, fehérje- és vastartalma miatt fontos „vadon termő zöldségnövénynek" számít.
A porcsin szinte bárhol megterem, egy doboz porcsin kapszula azonban 5000-10000 forintba is kerülhet
A nyári tökfélék hazai termesztése eléggé visszaesett az utóbbi évtizedekben, az idei egységes kérelmek alapján kevesebb mint ezer hektáron termesztjük ezeket a zöldségféléket.
A csírák és a mikrozöldek is nagyon egészségesek, érdemes otthon termeszteni őket, mintsem a boltban venni.
Már nemcsak időszakosan kell a kullancsokra figyelnie az állattartóknak, hanem egész évben a változó klímának köszönhetően.
Elképesztő mennyiségű élelmiszert importált az Európai Unió ebből az országból 2023-ban.
Az árak kisebb emelkedése esetén a gazdák már pénzüknél lennének, erre van is esély a következő hónapokban.
A Föld országainak át kell alakítaniuk a mezőgazdaságukat és élelmiszeriparukat az élhetőbb jövőért.
Wojciechowski szerint a támogatásnak az ösztönzőkre kellene alapulnia, nem az akadályokra.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.