Csányi cége tarolt a nagy sajtteszten

agrarszektor.hu
A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. trappista sajtja lett az első a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén. A Nébih összesen 26 terméket vizsgált meg, és csupán jelölési hibákat fedezett fel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. tarolt a Nébih úgynevezett Szupermenta terméktesztjének trappistasajt-kóstolásán - közölte a hivatal. A kedveltségi vizsgálaton - ahol laikusok és szakértők értékelték a termékek külső megjelenését, színét, ízét, illatát és állományát - a szegedi cég 6 hetes érlelésű, Mizo trappista sajtja végzett az élen. A második egy lengyel előállítású termék lett, amelyet a szentjakabfai Food&Drinks Hungary Kft. forgalmaz. A harmadik helyet pedig a kaposvári Fino-Food Kft. 35 napig érlelt Fino 1889 sajtja szerezte meg.

A Nébih összesen 26 terméket vett górcső alá, és biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizte a tételeket. A minták közül 18 magyar és 8 külföldi előállítású volt. Zsírtartalom szempontjából pedig 19 zsíros, 5 félzsíros és 2 zsírszegény terméket teszteltek, amelyek között 1 laktózmentes is szerepelt.

A szakemberek mikrobiológiai és analitikai szempontból is ellenőrizték a tételeket. Az élelmiszerbiztonsági szempontoknak valamennyi trappista sajt megfelelt, de tíznél jelölési problémát találtak, és főként a tápértékjelölésnél fedeztek fel hibákat. A hiányosságok miatt a vállalkozásokat figyelmeztik és kötelezik a hibák kijavítására - közölte a Nébih.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?