Olcsóbb áram az agrárcégeknek: folyik az igényfelmérés

agrarszektor.hu
Augusztus 14-től augusztus 31-ig elérhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagi villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív. Ennek kitöltése alapján határozzák meg az ősszel kiírandó, alacsonyabb energiaárat célzó tender részleteit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Augusztus 14-től érhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján a tagok számára 2017 őszétől tervezett villamos energia tendert megelőző igényfelmérés - közölte a NAK. A kamarai azonosító és jelszó megadásával történő bejelentkezés után a kérdőív a "Kamara" - "Villamos energia kérdőív" menüpont alatt érhető el ( http://www.nak.hu/kamara/kerdoiv-a-kamarai-tagok-szamara ).

Mire kérdeznek rá?

A kérdőív a tagok jelenlegi villamos energia kereskedelmi szerződéseinek kondícióira, a villamosenergia-fogyasztásuk mennyiségére, illetve a jövőbeni várható éves villamosenergia-felhasználásuk mértékére, valamint a tenderrel kapcsolatos információk átadásához szükséges elérhetőségekre kérdez rá. A kitöltőnek ezek mellett néhány releváns dokumentum csatolását és a vonatkozó nyilatkozatok elfogadását kell megtennie.

A kérdőív kitöltése elsősorban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult kamarai tagoknak javasolt, mivel a többiek számára a villamos energia méltányos, átlátható és összehasonlítható, hatóságilag szabályozott ár ellenében vehető igénybe - áll a kamara közleményében. Esetükben a tender nem hozna olyan eredményeket, ami miatt érdemes lenne feladni az egyetemes szolgáltatásra jogosult státuszukat.

Érdemes összegyűjteni a dokumentumokat

A kérdőív kitöltése előtt érdemes elektronikus formában összegyűjteni a villamos energia kereskedelmi szerződést, a hálózathasználati szerződést, a 2017-es egyhavi villamos energia számlát, illetve - idősoros elszámolás esetén - a 2016-os és a 2017-es negyedórás terhelési
T-görbéiket, mert ezek megléte szükséges a kérdőív hiánytalan kitöltéséhez és beküldéséhez. A kérdőív kitöltését a "Fogalom magyarázat" linkekre kattintva külön lapon megjelenő definíciók, illetve a kérdőjel ikonra húzott kurzorral megjeleníthető információs ablakokban lévő instrukciók segítik, továbbá a megadott elérhetőségeken az ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll. A piros csillaggal jelölt mezőknél kötelező a válaszadás, vagy a dokumentum(ok) csatolása, illetve a nyilatkozás. A dokumentum csatolását igénylő mezőnél egy vagy több dokumentum is feltölthető a méretre vonatkozó 20 MB-os limit betartásával.

A nyilatkozatok elfogadásai a megadott adatok és dokumentumok valódiságára, az adatok NAK által történő kezelésének engedélyezésére, és az Energia Partnerségi Program (EPP) alapszabályának elfogadására, illetve a csatlakozás típusára vonatkoznak. A NAK a megadott adatokat kizárólag a tenderkoncepció kialakításához és a tender kiírásához használja fel.
Az EPP-ben két típusú részvételi mód nyílik meg a tagok számára. Ha csatlakozni akarnak a NAK-tenderhez, ki kell nyilvánítaniuk, hogy részt kívánnak venni a Csoportos Beszerzési Társulásban. Amennyiben - a jövő év villamos energia beszerzése kapcsán már elköteleződött - kamarai tagok az általa elért ár és a NAK-tenderen kialakult ár viszonyáról szeretne csupán visszajelzés kapni, az Energetikai Piackutatásban való részvételt szükséges választania.

Visszajelzést küldenek

A csatlakozás megtörténtéről a NAK visszaigazolást küld a kamarai tagoknak a kérdőívben megadott elektronikus levelezési címre. Az elérhetőség megadása azért is fontos, mert a megadott e-mail címre érkeznek majd a tenderrel kapcsolatos részletes információk is - közölte a köztestület.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?