Reményvesztett gazdák adósságait fizette ki a híres bollywoodi színész

agrarszektor.hu
Több mint 500 ezer dollár értékben fizette ki egyes indiai gazdálkodók hitelét a népszerű bollywoodi színész, Amitabh Bachchan. Indiában rengeteg gazda küzd adóssággal a mezőgazdaságban, az országban ugyanis évek óta pusztít az aszály és csökken a termelékenység.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 76 éves Amitabh Bachchan India egyik legnépszerűbb bollywoodi színésze, több mint 190 filmben játszott, és az elmúlt években több hollywoodi filmben is szerepelt - írja a www.bbc.com. A színész a közelmúltban több mint 40 millió rúpia (560 ezer dollár, mintegy 160 millió forint) értékben fizette ki az indiai gazdálkodók hitelét, és ezzel csaknem 1500 gazda adósságának kifizetéséről gondoskodott. A gazdálkodók mind abból az északi államból származnak, ahol Bachchan is született.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Indiában a mezőgazdaságot évtizedek óta sújtja az aszály, a vízcsatornák kiszáradása, a termelékenység csökkenése és a modernizáció hiánya. Emiatt az indiai gazdák tízezrei küzdenek adóssággal, ami sok esetben a gazdálkodók öngyilkosságához vezet.A sttisztikák szerint 1995 óta legalább 300 ezer gazda vetett véget az életének. Rendszeresek atiltakozásokis,amelyeken a gazdálkodók hitelengedményeket és jobb termésárakat követelnek.

A veterán színész ugyanakkor több mezőgazdasági területtel kapcsolatban vitába is keveredett az elmúlt években. 2007-ben például a bíróság megállapította, hogy egy 90 ezer négyzetméteres telket illegálisan osztottak ki Bachchannak, aki emiatt komoly csalási vádakkal szembesült. Ezeket azonban később visszavonták, mert a színész lemondott a föld iránti követeléséről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?